...att ni förbinder er med fler grönsaksbönder i norden och ökar efterfrågan på gröna proteiner
Sockerärtor från Egypten?! Tomater i februari? Ärtor och bönor från Italien?
Bönder såsom Nordisk Råvara har visat att det på ett hållbart sätt går att odla gröna proteiner i södra Sverige. Massvis med lokala grönsaksodlare väntar på att hitta sina kunder, och att få resurser att börja odla gröna proteiner mer storskaligt. Ska vi klara mat-transformationen måste vi bereda vägen för de som vågar sig på att odla för framtiden- såsom era egna gårdar. Vi kan inte vänta på att politiker styr om pengar från animalier till växter- lobbyn är för stor och vi har inte tid. Så ut och ragga grönsaksodlare, och garantera dem en plats i er låda! Mycket av det ni importerar på Ekolådan kan odlas här i norden. Men tomater mitt i vintern? Nja...vissa avkall efter säsong måste vi nog vara beredda på. Vi behöver inte allt jämt, och i er utbildning kring hållbart jordbruk bör säsongsvariation (som en möjlighet!) ingå. Tack i övrigt. Bästa hälsningar

-
Hej Caisa,
Vi jobbar på att i framtiden kunna erbjuda ännu fler nordiska råvaror och även fler svenska råvaror. Vi har redan börjat i vår nya butik Jordens Bästa. Du kan utforska sortimentet här: https://beta.arstiderna.com/jordens-bastaLäs mer om hur du får tillgång till testsidan här: https://beta.arstiderna.com/testa-jordens-basta
Vi kommer inom kort lansera det utökade sortimentet på arstiderna.com.
Vårt packeri ligger fortfarande i Danmark så därför är det naturligt för oss att främst köpa grönsaker från odlare i närheten av vårt packeri, men i takt med att vi växer i Sverige så hoppas vi kunna erbjuda fler svenska varor.
Inga råvaror i vårt sortiment har fraktats med flyg, vilket kan vara skönt att veta.
Önskar dig en fin vecka! /Rachel på Årstiderna