Jeg foreslår at...

Vegansk og glutenfri måltidskasse

427 stemmer
stem
Log ind
Tjek!
(tænkning ...)
Nulstil
eller log ind med
 • facebook
 • google
  Password icon
  Logget ind som (Log ud)
  Luk
  Luk
  Du har tilbage! (?) (Tænker…)
  Anonym indsendte denne ide  ·   ·  Anmeld…  ·  Admin »
  under bedømmelse  ·  AdminJuliane (Teamleder, Aarstiderne) svarede  · 

  Hej alle sammen, og tak for jeres stemmer!

  Efterspørgslen efter en glutenfri vegansk måltidskasse vokser stødt og roligt, og det er naturligvis noget, vi lægger mærke til.

  Pt. har vi ikke planer om at ændre på den nuværende veganske måltidskasse, for vi oplever, at mange er rigtig glade for, hvordan måltiderne i den er sammensat, ligesom det langt fra er alle veganere, som ønsker at spise glutenfrit. Måltider med gluten giver alt andet lige flere muligheder i forhold til variation i måltiderne, og det er noget, som er vigtigt for os at sikre. Samtidig er der ernæringsmæssigt også grunde til at inkludere gluten i sine måltider (veganske eller ej), da det kan være en udfordring at få tilstrækkeligt med kostfibre igennem grøntsager alene.

  På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at introducere en ny variant af Den Veganske MåltidsKasse, som er glutenfri, men jeg skal ikke kunne udelukke, at det bliver aktuelt på et tidspunkt. Jeg lader derfor idéen her stå åben, så den kan fortsat kan samle stemmer.

  /Juliane, Aarstiderne

  27 kommentarer

  Log ind
  Tjek!
  (tænkning ...)
  Nulstil
  eller log ind med
  • facebook
  • google
   Password icon
   Logget ind som (Log ud)
   Luk
   Luk
   Sender...
   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Superskønne vegansk og vegetarisk måltidskasser men men desværre alt for mange hvedeprodukter! Der er jo masser af alternative muligheder istedet! Come on kunne være skønt hvis I forsøgte

   • AdminJuliane (Teamleder, Aarstiderne) kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Hej igen, og tak for gårsdagens svar! Det er jo altid skønt med passionerede mennesker, som argumenterer for deres sag. Jeg tillader mig at nuancere et par af pointerne:

    Vi kender godt til de glutenfri alternativer som amaranth, quinoamel etc., og I vil også kunne møde dem i vores veganske måltidskasse. Men alt andet lige vil en udelukkelse af glutenholdige produkter resultere i mindre variation i retterne, og det er vi som skrevet ikke interesserede i. Der findes selvfølgelig glutenfri varianter af glutenholdige produkter, men her oplever vores produktudvikling desværre udfordringer på sourcing, både i forhold til at finde produkter af tilfredsstillende kvalitet og producenter, der kan imødekomme de ret komplekse sourcingbehov, som vores forretningsmodel fordrer.

    Som sagt er det bestemt ikke en umulighed, at vi på et tidspunkt kommer til at tilbyde en glutenfri vegansk kasse - men det er ikke pt. noget, som er i pipeline hos vores produktudvikling.

    /Juliane, Aarstiderne

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Jeg er fuldstæmdig enig i de andres kommentarer om at glutenfri kost ikke er ensbetydende med at spise fiberfattig. Jeg var på kanten til at skrive lidt følelsesladte ord, da jeg synes det er synd med sådan en "ernæringsmæssig" forklaring. Jeg synes de andre kommentarer beskriver rigtig godt nogle af de muligheder i kunne overveje og ville fortsat blive glad for den ekstra hjælp i ville kunne yde vores familie og andres familiers hverdag, når man er tvunget ud i glutenfri kost for god trivsel og sundheds skyld. Jeg er ved at gå kold i all ekstra planlægning denne form for kost kræver i mange situationer og ville være dybt taknemmelig for en glutenfri vegan kasse.

   • Vibeke Busch Dorvil kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Hej Juliane. Med lidt research finder man mange fiberrige alternativer til glutenholdige produkter, her kommer nogle eksempler: Amaranth, rismel, quinoamel, boghvedemel, chiamel, hampefrømel, havremel, bare for at nævne nogle. Selvfølgelig er der udfordringen med at disse meltyper ikke opfører sig helt som hvedemel, men alle os der gerne vil have glutenfri er indforstået med dette i forvejen. Jeg er enig med de andre kommentatorer i at din forklaring er en smule tynd og ikke ernæringsmæssig fyldestgørende idet fibre langt fra kommer alene fra grøntsager. Jeg er også enig med andre i at det ikke er nødvendig med hvedemel i gærflager, eksempelvis er Drogeriets gærflager bare gærflager, og de smager fortrinligt uden hvedemel. Jeg er ellers yderst tilfreda med Aarstiderne og synes i gør et rigtig godt stykke arbejde på mange områder, men lige hér kunne der godt bruges en anelse mere imødekommenhed, særligt taget i betragtning at rigtig mange er glutenallergikere eller har glutenintollerance nu om stunder. Det ville klæde Aarstiderne at komme dette imøde også :-) Mvh Vibeke

   • Jesper Rydahl kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Hej Juliane,

    Det var ikke nogen særligt god forklaring. I behøver jo ikke ændre på opskrifterne, i skal blot tilbyde at man ved at betale en mer-pris også kan få den veganske kasse i en glutenfri version.

    Dvs hvor i har erstattet hvede-produkterne med glutenfri versioner:

    GF pasta
    GF nudler
    GF tortillas
    GF baguette
    GF burger boller / pølsebrød
    Gærflager (uden hvedemel)

    Der kan være en udfordring med Seitan pølser, men mon ikke i kan finde et alternativt.

    Hvor der er vilje, er der vej - ovenstående burde kunne lade sig gøre - og vi vil gerne betale for det, for vi er godt klar over, at Glutenfri er dyrere.

    Og lige nu skal vi alligevel betale både for de varer med gluten i sender os + de GF varer vi er nødt til selv at købe ind - så hvis vi skal betale mere hos jer for en GF version af kassen, så bliver det stadig billigere end det er lige nu.

    Håber i vil arbejde på sagen.

    Mvh Jesper

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Vi får ikke længere den veganske kasse, da jeg er træt af at måtte smide mad ud eller give til naboer. Men hvor jeg dog savner jeres gode grønsager! Det passer ikke det med kostfibre. Tarmen og huden har ikke godt af al den gluten.
    Kan I ikke lave en forsøgsordning med en ny kok?
    Eller kunne I i det mindste skrive alternativer på opskriften, som er glutenfrie?

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Jeg må alt for ofte vælge, den ellers elskede veganske kasse fra, da jeg ikke spiser glutenholdige produkter.

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Vegansk og glutenfri kasse - ja tak!

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Both my partner and I have gluten allergies and would love for this box to also be gluten free of have gluten free option where we pay a little extra. PLEASE!

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Vegansk og glutenfri er det jeg savner for at vælge jer til

   • Lotte Jantzen kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Vi stemmer også for en 100% glutenfri, vegansk kasse.

   • Sandra kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Jeg elsker den Veganske måltidskasse, men bestiller den kun, når den ikke indeholder glutenindholdige opskrifter.
    Jeg ville bestille den hver uge, hvis den var glutenfri. Ellers, tak for god økologisk mad :)

   • Anonym kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Gerne anti-inflammatorisk (uden hvede/kartofler, mælkeprodukter, eller sukker).

   • Jasna kommenterede  ·   ·  Anmeld

    En vegansk måltidskasser med masser af grøntsager - uden gluten!

   • Jesper Rydahl kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Kære Aarstiderne

    Jeg er utroligt begejstret for jeres VEGANSKE kasse og glæder mig stadig efter 10 uger over de mange lækre måltider.

    Jeg ville blot ønske at kassen var 100% GLUTENFRI, dvs. at i sendte glutenfri boller, glutenfri tortilla wraps, glutenfri pasta, et glutenfrit alternativ til Seitan (tofu) samt gærflager uden hvedemel (hvorfor er der mel i?)

    Vi vil gerne betale ekstra for det, for glutenfri produkter er dyrere og det vil alligevel altid være billigere og nemmere for os, at betale en merpris for at få glutenfri hos jer i forhold til først at betale for de glutenholdige produkter hos jer (og forære dem til naboen) for derefter at betale for de glutenfrie versioner i supermarkedet, for at kunne følge opskrifterne.

    Mange der spiser VEGANSK er også glade for GLUTENFRI :-)

   • Jesper Rydahl kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Kære Aarstiderne,

    Jeg er utroligt begejstret for jeres veganske kasse og glæder mig stadig efter 8-10 uger over de mange lækre måltider.

    Jeg er blot ked af, at jeg modtager følgende med GLUTEN:

    Boller
    Tortilla
    Pasta
    Gærflager

    Kan i ikke købe de her basale ting glutenfri og så lade os der gerne vil have “glutenfri, hvis muligt” betale noget ekstra?

    Det vil altid blive billigere (og nemmere) for os at betale en merpris for glutenfri hos jer i forhold til først at betale for de glutenholdige produkter hos jer (og forære dem til naboen) for derefter at betale for de glutenfrie versioner i supermarkedet.

    Jeg er klar over, at det kan være svært at erstatte Seitan pølserne, men måske kan også her findes et GF alternativ.

    Her i år 2017 burde det kunne lade sig gøre :-)

    P.S. Gærflagerne forstår jeg slet ikke - hvorfor er der hvedemel i dem?
    Det burde vel bare være 100% B-gær til at give ostesmag.

   • Susan Andersen kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Oh yes, vegansk plantebaseret, glutenfri kasse ønskes meget

   • Linn kommenterede  ·   ·  Anmeld

    Det ville være så skønt med en vegansk og glutenfri måltidskasse!

   ← Forrige 1

   Feedback og Knowledge Base